Tonny van der Burgh PA4TON gestopt als cursusleider

Na de zomervakantie is Tonny van der Burgh PA4TON bij V2G gestopt met het geven van de cursus voor de zendexamens. Tonny zegt daar het volgende over:

“Na 20 jaar honderden mensen opgeleid te hebben is het tijd om het stokje over te geven aan iemand anders. Het was een zeer prettige tijd en ik kijk er met genoegen op terug. Ik wil mijn ex-cursisten bedanken voor de fijne tijd die we hebben gehad.

De laatste jaren heb ik gewerkt aan een boekje waarin alle examenvragen vanaf 2000 tot nu zijn uitgewerkt met antwoorden. Zie het als een beloning voor al die prachtige jaren.

Zoals bekend zit de moeilijkheid van het examen in de omvang van de stof en minder in de diepgang, hoewel het voor sommige best een pittige klus is.  Het bestuderen vraagt om structuur en daarom zijn de vragen verdeeld over 25 lessen. Regelmatig werd mij gevraagd om de antwoorden uit te werken en ook aspirant-amateurs kunnen hun voordeel daarmee doen.

Ik hoop dat spoedig een opvolger zal worden gevonden.

Bij dit monnikenwerk ontving ik veel steun van medeamateurs. De bereidheid van kundige mede-amateurs was groot om het materiaal na te zien en suggesties te geven voor verbetering.

Iedereen die voor het examen studeert of gaat studeren wens ik veel succes met het bestuderen van de vragen en antwoorden. Ik hoop dat het studiemateriaal zal bijdragen aan een succesvol verloop van het examen, om daarna volop van onze boeiende hobby te kunnen gaan genieten.

Dit alles heeft de consequentie dat men zich ook niet meer bij mij kan opgeven voor de cursussen F en N.

Wel hoop ik dat spoedig een opvolger zal worden gevonden als cursusleider. Om les te geven aan amateurs op hun weg naar het examen. Want dat is prachtig werk, vooral omdat deze uiterst gedreven zijn om onze prachtige en veelzijdige radiohobby te beoefenen.

73 de PA4TON

Cursusleider V2G 2000 – 2020″